Dovlecei si ardei umpluti

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2012 | 2820 vizualizari

 

Tot e sezonul umpluturilor!!!

 

INGREDIENTE

  • dovlecei 2 bucati
  • ardei capia 2 bucati
  • carne tocata amestec vita si curcan 500 g.
  • morcovi 1 bucata
  • ceapa 1 bucata
  • orez 1 ceasca
  • ou 1 bucata
  • ulei de masline
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • boia de ardei dulce
  • bulion concentratie 18% 500 ml
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Ceapa si morcovul se curata, apoi se dau pe razatoarea fina. Se pun la calit in ulei de masline, cca. 5 minute, se adauga carnea tocata, orezul ales si spalat lasandu-se la foc mic, cca. 10 minute, pana se evapora tot lichidul. Dupa ce s-a racorit compozitia de carne se adauga oul, se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce.

Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie in doua si se miezul si eventualele seminte. Ardei se taie in doua si se curata de seminte. Se umplu legumele cu amestecul de carne, apoi se pun intr-un vas rezistent la caldura, bulionul se dilueaza cu apa turnandu-se peste legumele umplute.

Legumele umplute se tin la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu. Dupa gust se servesc cu iaurt, smantana sau cascaval ras deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.01.2012, 18:00

Multumesc! Nu/i o idee rea Onesta, cativa cartofi copti la cuptor cu ulei de masline, pentru cina!!!

mena29 1

10.01.2012, 21:28

super,Cris!

cameliageorgeta 1

24.03.2013, 18:32

foooarte deliciosi!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti