Dovlecei umpluti cu orez si legume

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 28 Iun 2012 | 16628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu orez si legume:

Prepararea umpluturii: ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da prin razatoare. Vanata se spala si se taie cubulete. Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 minute.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.

Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume. Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa. Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt. Amestecam bine si potrivim de sare si piper. Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja. I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite. Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume. Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.

Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas, ii stropim cu ulei de masline, adaugam apa atata cat sa ii acopere, cateva boabe de piper si cateva foi de dafin. Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic, sub capac circa 20 de minute.

Facem un sos din pasta de rosii, vin si zahar. Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei. Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.

Scoatem din cuptor, asezonam cu marar verde si...va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

elucubratiiculinare 1

29.06.2012, 09:17

nu am facut niciodata, dar nu e timpul trecut

Sim0na 1

29.06.2012, 09:46

Nu cred ca am papat vreodata... dar arata absolut delicios!

roxanabucataras 1

29.06.2012, 10:49

n-am mai mancat dar sigur sunt ff buni, arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti