Drob de curcan

de ianculubita in Curcan, 1 Mai 2013 | 17241 vizualizari

 

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de curcan
  • 500g pipote de curcan
  • 1piept de curcan
  • 14oua de prepelita
  • 14oua de gaina
  • 1legatura de ceapa verde
  • 1legatura de usturoi verde
  • 2legaturi marar
  • 2legaturi patrunjel
  • 1cana cu lapte
  • 2linguri smantana
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 1frunza de dafin
  • morcov mic(baby carote)din comert
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de curcan:

Maruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar in alt vas punem la fiert ouale de prepelita si 6de gaina

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte si racite,le trecem prin masina de tocat carne cu sita cu ochiuri mari,impreuna cu ceapa si usturoiul curatate;adaugam la tocatura 6oua batute,lapte,sare,piper,verdeata taiata marunt,amestecam bine,mai potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia apoi adaugam albusurile de la cele 6oua fierte de gaina,taiate in bucati mai mari;mai amestecam o data cu grija sa nu se rupa,apoi punem in tavi unse cu ulei sau unt sau cu hartie,compozitie pana la jumatatea tavii,nivelam suprafata,punem pe mijloc oua de prepelita curatate,pe langa oua punem morcovi,acoperim cu tocatura,nivelam suprafata iar deasupra rasturnam cele 2oua ramase,batute cu smantana;pentru ca din toate ingredientele mi-au iesit 3tavi,in a treia tava,pe mijloc am pus cele 6galbenusuri de la ouale de gaina fierte iar pe mijloc morcovi.

Dam tavile la cuptor la foc mic pentru 1-2h,depinde de cuptor,apoi le scoatem numai dupa ce s-au racit.

TIPS-URI

1

ouale de prepelita pot fi inlocuite,eu am pus pentru ca le-am avut

2

pentru un drob pufos,va sfatuiesc sa puneti multe oua

3

pentru un drob cu un gust deosebit,va sfatuiesc sa tocati impreuna cu carnea si usturoi verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Copane de curcan la cuptor