Drob de nuci si ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 15 Sep 2013 | 9183 vizualizari

 

Pentru cei care prefera alimentatia vegetariana, le recomand acest minunat drob de ciuperci si nuci. Se poate adauga in compozitie ou, pentru a obtine un amestec mai bine legat, insa, dat fiind faptul ca am copt individual portioare in forma de briose si compozitia n-a avut unde sa migreze, am renuntat la folosirea acestuia.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta ( pentru 12 forme )
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei floarea soarelui ( eu am avut presat la rece )
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de nuci si ciuperci:

1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier.

2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se prajeasca ) si se adauga ciupercile. Se calesc impreuna doua, trei minute la foc mediu. Potrivim de sare si piper. 

3. Se adauga peste compozitia racita nuca macinata si se omogenizeaza.

4. Foaia de placinta se imparte in patru, iar doua bucatele se aseaza in forma de briosa unsa cu putin ulei. Se umple cu lingura pana la nivel . La fel procedam si cu celelalte foi.

5. Se pun in cuptorul incins timp de 30 minute la foc mediu, pana ce foaia de placinta este rumenita pe margine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de nuci si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide