Drob din vinete

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2015 | 8580 vizualizari

 

A venit vremea reviziei congelatorului;) Trebuie consumate tot ce s-a păstrat peste iarnă, că facem loc bunătăților ce vor urma. Nu am mai făcut de foarte multă vreme drob de vinete, ce sincer l-am gustat prima oară când am ajuns aici în răgățime, acum vreo 23 de ani;) Sincer mi-a plăcut gustul, deși aspectul nu e spectaculos;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • vinete cubulețe trase la tigaie cca. 300 g,
  • ardei kapia cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon 5-6 pălării,
  • cașcaval ras 2-3 linguri,
  • gris 3-4 linguri,
  • ouă 3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • pentru uns forma:
  • ulei,
  • pesmet.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din vinete:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se trag în tigaie în puțin ulei, apoi se lasă la răcit și se pun la congelator, în punguțe!), ardeii și pălăriile de ciuperci (tot de la congelator!), se dau prin mașina de tocat.

Se adaugă ceapa călită în acest amestec, se adaugă restul cubulețelor de vinete și câteva pălării de ciuperci întregi, se amestecă împreună cu ouăle, grișul, se asezonează de  sare și piper.

Într-o tavă de chec tapetată cu ulei și pesmet se toarnă compoziția obținută, se presară cașcavalul ras și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade. Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

18.05.2015, 10:30

ce interesanta e reteta

Carmen_g 1

18.05.2015, 17:29

Ce bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

19.05.2015, 13:25

Sunt sigura ca este gustos

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob