Dulceata de agrise

de anca_rm in Dulceata / Gem, 4 Iul 2014 | 5356 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta dulceata , dar mi-a placut tare mult ce a iesit. Am optat sa fac cu gelfix pentru ca am avut putine agrise si vroiam sa imi iasa macar 2 borcanele de 320 ml. Mi-au iesit 3 si inca jumate din unul pentru gustat si iar gustat .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg agrise
  • 1 kg zahar
  • 1 plic gelfix 3:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise:

Pregatim borcanele : le spalam si le punem la uscat  (mie mi-au iesit 3 borcane de 320 ml)

Agrisele le spalam in apa rece si indepartam coditele si mustatile .

Am pus agrisele in robot si le-am maruntit .

Intr-o cratita am pus agrisele maruntite si jumate din cantitatea de zahar . Lasam sa dea in clocot cam 5 minute amestecand din cand in cand . Apoi adaugam cealalta parte de zahar amestecata cu gelfixul si mai dam in clocot 1 -2 minute.

Oprim focul si turnam in borcane . Infiletam borcanele bine si le asezam cu capul in jos . Lasam sa se raceasca si le punem in camara la pastrare . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lavinia 1

05.07.2014, 17:09

bunatate

mirela0911 1

06.07.2014, 13:38

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:00

O aroma inedita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise