Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda

de Corinuta in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 3460 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Foarte dulce si aromata, puteti incerca si cu pastai de vanilie sau cu batoane de scortisoara, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni bio
  • 3 lamai bio
  • 1 kg de zahar
  • 1 si 1/2 lingurita flori de lavanda uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda:

Dulceata de capsuni reteta

Se spala si se curata capsunile de codite, apoi se amesteca cu zeama de la lamai si se pun la fiert la foc mic pentru aprox. o ora.

Se amesteca lavanda cu 100 g de zahar intr-un blender.

Se adauga zaharul ramas peste capsuni si se mai fierbe vreo 10 minute amestecand mereu ca sa nu se prinda de cratita. Se verifica dulceata daca e gata, scoatem o lingurita de dulceata pe o farfurie si o lasam sa se raceasca, iar daca nu are consistenta dorita o mai lasam sa fiarba 10 minute si verificam din nou. 

Cu 5 minute inainte sa oprim focul, adaugam si lavanda amestecata cu zahar. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate, insurubam capacul si le sigilam intorcandu-le cu fundul in sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta aromata cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam