Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulceata / Gem, 6 Aug 2013 | 4807 vizualizari

 

Nu sunt fan inversunat al gemurilor de pus pe iarna pentru ca in general proportia de zahar-fruct este de 1:1 ceea ce-mi displace la maxim, fiindca nu-mi place zaharul in cantitati industriale, pentru ca este toxic. Apoi nu-mi place sa fac dulceata pentru ca prin fierbere, fructele isi pierd din vitamine si atunci prefer sa pastrez fructele la congelat si ma folosesc de ele in stare mai pura. Partea buna cu dulceata de cirese negre este faptul ca necesita un minim de adaos de zahar pentru ca fructul in sine este foarte dulce. Un alt motiv pentru care am ales dulceata din cirese negre (sau amare cum s-ar mai denumi, desi sunt mega-dulci), este pentru ca imi ofera ocazia de a adauga condimente in dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese negre; 
  • 150 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • 15 ml esenta de rom; 
  • 1 baton de scortisoara; 
  • 3 boabe pimento; 
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara:

1. Ciresele se spala cu apa din abundenta si se scot samburii. Ciresele stricate se arunca.

2. Se pun intregi intr-o oala (de 2-3 litri) si se stoarce peste ele zeama de la lamaie.

3. Se amesteca si se adauga esenta de rom, batonul de scortisoara si boabele de pimento.

4. Se adauga zaharul si se amesteca in continuare.

5. Se lasa la fiert la foc mic pentru aproximativ 1 ora sau pana cand zeama care o lasa ciresele devine mai groasa.

6. Se amesteca din cand in cand, iar spuma acumulata se indeparteaza. Oala se retrage de pe foc.

7. Pana se fierbe dulceata, sterilizati borcanele spalate in avans. Asezati intr-o tava un prosop de bucatarie umezit peste care puneti borcanele si capacele. Lasati la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 minute.

8. Turnati dulceata in borcane si rasturnati-le, pastrandu-le la caldura sub o patura pentru o zi.

9. Nu am folosit conservati caci nu sunt adeptul si credeti-ma pe cuvant ca nu s-a stricat niciun borcan de dulceata vreodata. Borcanul deschis se pastreaza la frigider, iar borcanele sigilate se pot pastra in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre cu rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

07.08.2013, 10:56

Rocsi 1

07.08.2013, 12:01

Arata grozav

laura_n 1

07.08.2013, 18:12

delicatesa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese negre