Dulceata de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 22 Aug 2021 | 2303 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 180 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.

Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3 clocote.

Acoperim cu un prosop umezit si stors bine, lasam pana a 1 zi.

A 2 zi inlaturam menta si punem sa fiarba din nou cca. 30 min  la foc mic.

Facem proba cu farfuria rece, daca picatura isi pastreazza forma si nu se imprastie cand rotim farfuria inseamna ca este gata.

Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu capacul in jos.

Acoperim cu un prosop si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci