Dulceata de zmeura

de Rocsi in Dulceata / Gem, 10 Iul 2018 | 3765 vizualizari

 

Dulceata de zmeura, de fructe de padure, de mure, de afine, mi se par foarte fine si delicioase. Toate sunt bune, dar acestea au ceva aparte. Imi doream mult sa pregatesc din zmeura niste dulceata, dar nu prea am gasit zmeura anul acesta in piata, doar in aprozare la pahar si destul de scumpa. Dar nu am eu noroc oare? Ba am avut, ca intr-o zi a venit mama cu o caserola de zmeura si am decis sa nu o mai congelez, ci sa o transform in dulceata. A iesit o minunatie, o delicatese, putina ce-i drept, dar nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr zmeura
  • 650 gr zahar
  • 300 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Puneti zmeura usor intr-o sita si o treceti pe sub jetul de apa. O invartiti usor, ca sa fie toata trecuta pe sub apa. O lasati la scurs cam o ora. Dupa ce zmeura s-a scurs bine, pregatiti siropul.

Puneti intr-un tuci apa, zaharul si le transferati pe foc. Amestecati continuu pana zaharul este complet topit. Lasati sa fiarba siropul la foc potrivit 12-15 minute, nu mai mult. Adaugati zmeura si amestecati usor, ca sa nu o zdrobiti, cu o paleta de lemn. Cand incepe sa faca spuma deasupra, o adunati.

Fierbeti tot la foc potrivit dulceata si dupa ce puneti fructele. Amestecati din cand in cand. Dupa ce ati pus fructele o fierbeti 15 minute.

Cand este gata, o dati deoparte si o lasati 5 minute la odihnit.

In borcane curate, puneti dulceata fierbinte si infiletati bine capacele. Le intoarceti cu gura in jos, le inveliti intr-o patura pana a doua zi, pana sunt reci de tot. A doua zi intoarceti borcanele si le pastrati la rece.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 4 borcane de 200 ml si mi-a mai ramas intr-o canita, pentru degustare.

Sa incercati aceasta dulceata, pentru ca este minunata si mi-a placut mult ca au ramas si bucati de zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

13.07.2018, 21:04

Laura, multumesc! Si siropul este minunat! Eu am noroc ca fac niste prieteni siropuri si imi dau si mie!

dantes 1

16.07.2018, 16:31

Buna!

Rocsi 1

20.07.2018, 10:26

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune decojite