Dulceata din mure

de Panacris in Dulceata / Gem, 1 Aug 2018 | 4167 vizualizari

 

Anul acesta am redescoperit savoarea murelor. Vă aduc reteta pentru o portie, am invatat din experientele mele din trecut ca e mai bine sa faci din cantitate mai mică dulceața, astfel scade timpul de fierbere și ramane culoarea mai frumoasa. Spor si pofta buna! :-*
 

 

INGREDIENTE

  • Mure de cultură 1000 g
  • Zahăr tos 800 g
  • Zeama de la o lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din mure:

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse bine de apă se pun intr-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un ceaun clasic, se presară zahărul și atenție nu se amestecă, ci se răsucește vasul, astfel încât să se încorporeze zahărul printre fructe. Se lasă la rece peste noapte, sau măcar vreo 3-4 ore. Apoi se pune la foc rapid, împreună cu zeama de lămâie, până ce se topește zahărul și se obține siropul. Se scot fructele din dulceață cu ajutorul unei spumiere, se pun într-o altă strecurătoare și se lasă la odihnă. Siropul rămas se lasă la fiert la foc mic până obținem consistența potrivită pentru dulceață. La final se adaugă fructele și se mai lasă la clocotit cca. 15 minute. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic și se pun la dunst cald cu capacul în jos pentru a se sigila mai bine, acoperite cu prosoape groase de bucătărie. A doua zi se etichetează și aranjează în cămară sau beci.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marmelada din fructe