Dulceata proaspata de capsuni cu banane

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 4 Iul 2018 | 2035 vizualizari

 

Acum trei ani am poposit doar pentru o zi in Wolfsburg, orasul de nastere al Volkswagenului. In hotel la mic-dejun mi-a atras atentia selectia inedita de dulceturi: mure cu wiskey, prune cu ciocolata, capsuni cu banane. Ajunsa acasa, bineinteles am inceput testarile. In fiecare an prepar cateva borcanase cu deliciu de capsuni cu banane. 

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg capsuni
  • 3-4 banane [500-600 gr -curatate ]
  • 300 gr zahar cu gelifiant natural
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata proaspata de capsuni cu banane:

  1. Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte. 
  2. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare . 
  3. Capsunile se curata de codite. 
  4. Bananele se curata si se taie rondele. 
  5. Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare. 
  6. Pentru preparare am folosit Multicookerul Philips - programul special pentru dulceata. 
  7. Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului. 
  8. Se pun fructele in cuva aparatului si se seteaza aparatul si se lasa la fiert 20 minute.
  9. In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa. 
  10. Se zdrobesc fructele usor cu ajutorul unei palete. 
  11. Se adauga zaharul si se amesteca. 
  12. Nu am folosit nici un fel de conservant .
  13. Dupa inca 10 minute de fiert, opriti aparatul din functionare.
  14. Puteti folosi mai mult zahar daca doriti. Pentru gustul nostru a fost suficient. 
  15. Daca doriti sa preparati mai multa dulceata dublati/ triplati cantitatile respectand proportia . 
  16. Pregatiti borcane cu filet, bine spalate si sterilizate. 
  17. Se obtine o dulceata foarte aromata. Bananele fac dulceata mai cremoasa. 
  18. Jumatate din dulceata s-a consumat pana a doua zi. 
  19. Cele doua borcane ramase le-am pastrat la frigider. Au fost consumate rapid si acestea. Cel mai mult am pastrat aceasta dulceata la frigider timp de o luna. 
  20. Cred ca  la pastrarea pe termen lung, bananele ar putea fermenta preparatul. 
  21. Am folosit dulceata de capsuni cu banane langa un chec, croissant, papanasi cu pesmet si chiar langa o inghetata. 

                         Spor la gatit si pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare.

2

Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare.

3

Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului.

4

In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata proaspata de capsuni cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

05.07.2018, 19:21

Wowww! Super buna!

Rocsi 1

05.07.2018, 22:41

Trebuie sa fie o combinatie tare reusita si delicioasa! Bravo Mihaela!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:30

Ce interesanta e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de bujori