Eclere

de Bunica in Prajituri, 1 Feb 2011 | 8379 vizualizari

 

Tot ce e facut de tine e delicios, spune draga mea nepoata. Si fiindca nu mai facusem demult ( pentru ca a fost o vreme cand nu-mi cresteau ) am hotarat sa mai incerc ...si am reusit.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Crema:
  • 700 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 5 linguri zeamil
  • 1/2 pachet unt
  • 5 oua
  • vanilie, coaja de lamaie ( dupa gust) 
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  •  1/4 pachet unt      

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

 Intr-o cratita se pun la fiert apa cu uleiul. Se fierb pana dau in clocot. Dupa ce au dat in clocot, se stinge focul si se toarna faina, amestecandu-se bine (sa nu se faca, cocoloase). Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se adauga ouale unul cate unul pentru a se incorpora bine. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun in tava cu ajutorul poshului sau cu o punga de plastic taiata la un colt. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca ,apoi se taie pe lungime.

Crema:

Se amesteca zaharul cu zeamilul,ouale si laptele. Se fierb pana se ingroasa. Apoi se adauga untul si aromele amestecandu-se bine. 

In cojile de ecler se pune crema cu ajutorul unei lingurite, 

Glazura:

Zaharul, cacao, apa se fierb pana se omogenizeaza. Se adauga untul amestecandu-se pentru a fi incorporat bine. Se orneaza dupa placerea fiecaruia.

 

 

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc o cana mica, ca cea din fotografie.

2

Important este sa mentii masura- sa folosesti aceeasi cana . 

3

Daca este o cana de 250 ml. se pun 8 -10 oua

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere