Eclere

de RuxyRux in Prajituri, 5 Feb 2011 | 9323 vizualizari

 

Cand eram copil acestea erau preferatele mele...dintre toate prajiturile eclerele le iubeam cel mai tare. Dupa anii '90 am luat cofetariile la rand sa mai gasesc eclerele pe care le stiam atat de bine, insa din pacate n-am reusit. Retetele s-au schimbat, astfel incat nimic nu mai semana cu aducerile mele aminte.
Aceste eclere pe care le-am facut ieri au aroma perfecta de copilarie.

 

INGREDIENTE

  •  Aluat:
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 2 pahare faina
  • 7 oua
  • eu am adaugat si un mic praf de sare
  • Crema vanilie:
  • 2 cani de lapte
  • o pastaie de vanilie( sau esenta)
  • o lingura gelatina pudra ( un pliculet)
  • 6 linguri apa rece
  • 6 galbenusuri de ou( oua mari)
  • 1 cana zahar pudra
  • pentru crema de ciocolata adaugam in plus,
  • un pliculet de gelatina,
  • 3 linguri cacao
  • o esenta de rom.  
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru a face aluatul, punem intr-un vas apa si uleiul si dam un clocot. Adaugam rapid faina in ploaie si amestecam bine de tot.
Dam deoparte de pe foc si lasam 5 minute la racit. Adaugam ouale pe rand amestecand foarte bine.

Punem in spritzul de cofetarie( sau punga de plastic) si facem eclerele( ca in imagine), putem sa le facem si fara punga simplu cu lingurita.

Le coacem la cuptorul incins pana se umfla si se rumenesc frumos. Eu le-am pus la 180 grade si le-am lasat 25 de minute fara sa umblu sa deschid usa de cuptor.( Acum fiecare probeaza in functie de cuptorul lui).

Le lasam la racit si le taiem frumos in doua( le decupam).

Crema de vanilie:

Intr-un bol micut punem gelatina( 1 plic) la inmuiat in apa( 3-4 linguri). Daca facem si crema de ciocolata mai punem un pliculet de gelatina separat la inmuiat

Batem ouale cu zaharul timp de un minut( nu e nevoie de mixer neaparat).

Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia( sau esenta) in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam.

Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu.

Lasam pe foc 5 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imediat dupa ce tragem de pe foc.

Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.

Pentru crema de ciocolata:
Impartim in doua crema de vanilie dupa ce am luat-o de pe foc inainte sa punem gelatina.
Mai punem pe foc jumatatea de crema pe care o facem cu ciocolata, adaugam cacaoa si romul si mai amestecam un minut.
Tragem de pe foc si adaugam gelatina. Procedam ca si la crema de vanilie.

Cand cremele s-au racit, umplem eclerele si dupa dorinta punem si frisca.
Servim cu mare placere...delicioase!

TIPS-URI

1

  Am ales pentru blat reteta propusa de  meosiris si este chiar grozava...ii multumesc mult. Crema este facuta dupa gustul meu...o recomand tuturor, deloc cu amidon sau faina, perfecta.... dupa parerea mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

06.02.2011, 23:33

Sigur o gasesti....eu mi-am gasit cremesul pe care il serveam in Medias la o cofetarie in acelasi loc, cu acelasi gust dupa 15 ani...asa ca bafta

tanyapatap 1

06.02.2011, 23:55

adry88 1

04.07.2011, 21:20

placeeeeeeeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata