Eclere

de deyutzky in Prajituri, 22 Mar 2012 | 5137 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele voastre de pe aici :D...e prima data cand fac eclere...au iesit tare buune....va invit sa gustati!

 

INGREDIENTE

  • Pt cojile de eclere:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 cana de ulei
  • un praf de sare
  • 1 cana faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 pachet de unt (adica 100 gr)
  • 4 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 100 ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Cojile de eclere:

Intr-o craticioara punem apa cu uleiul si cu sarea la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem faina si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Lasam aceasta compozitie la racit, iar cand este racita bine se adauga rand pe rand ouale amestecand bine pana se formeaza o pasta. Punem compozitia intr-un pos si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava la cuptor la foc mediu timp de cca.30 de min pana se rumenesc...dupa care se scot si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas punem untul impreuna cu zaharul, la foc mic pana se dizolva. Adaugam treptat faina si amestecam bine pt a nu se forma cocoloase dupa care adaugam si laptele + esenta de vanilie si amestecam continuu pana se ingroasa apoi lasam la racit.

Glazura:

Intr-un vas topim ciocolata impreuna cu untul si amestecam bine pana ce se formeaza sosul de ciocolata.

Dupa ce cojile de eclere s-au racit le taiem in jumatate si le umplem cu crema apoi le ornam cu sosul de ciocolata si le dam la rece.

 

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros