Eclere cu crema de patiserie

de adasev12 in Prajituri, 11 Dec 2011 | 7168 vizualizari

 

facute la cererea sotului...cateodata i se pune pata pe ceva si musai sa-i fac...zici ca-i gravid....
sunt primele mele eclere, asa ca va rog sa fiti ingaduitori...nu prea arata cine stie ce, dar au gust foarte bun....

 

INGREDIENTE

coji:

  • 3 oua
  • 125 g faina
  • 100 g ulei
  • un praf de sare
  • 250 ml apa

crema:

  • 500 l lapte
  • 2 plicuri de crema pasticcera instant , de 80 g fiecare
  • 2 lg cacao amaro
  • + 200 ml frisca

decor:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 ml lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de patiserie:

cojile: se pune pe foc apa cu uleiul si sarea si se aduce la pc de fierbere.

Se toarna apoi toata faina  odata si se amesteca  energic sa nu faca cocoloase, se lasa cateva sec, pana se  strange coca frumos, apoi se  da la rece .

Dupa ce s-a racit de tot se adauga ouale pe rand, cate unul, amestecand pana la absorbtia completa a fiecaruia.

Acum nu stiu cat de moale trebuia sa fie coca asta, ca a mea nu prea a fost moale, adica nu curgea, statea pe lingura.

Mie mi s-a parut ca e prea tare...iar la copt cred ca trebuia sa creasca ceva mai mult....ma rog.

Am pus aluatul in  pos si am facut formele de ecler pe hartie de copt, direct in tava, si aici cred ca le-am facut prea late,.trebuia sa le fac mai inguste si mai groase, cu siguranta...

Am copt la 180 g cam 35-40 min.

Mie mi-au iesit 12 buc .

crema: se face la rece.

Fiecare plic  de crema se bate cu 250 ml lapte  la mixer pana  la consistenta dorita.

La unul din plicuri am adaugat si cacao pt a iesi o parte din eclere cu crema maro.

Frisca nu stiu daca se pune sau nu, eu am adaugat ca ne place.

Se bate frisca foarte bine.

asamblare: se taie in doua cojile pe lungime, pe una din parti am pus crema cu ajutorul unui pos , apoi frisca batuta, am acoperit cu cealata coaja si am lasat putin la rece, ca  s-au inmuiat cam tare cojile.

Deasupra am decorat cu ciocolata topita cu 20 ml lapte, dupa cum mi-a venit.

L-am mai lasat la rece pana s-a intarit din nou ciocolata deasupra si am servit cu foarte  mare pofta, facand abstractie de aspectul, care nu prea a fost cine stie ce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie