Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie

de simona72 in Prajituri, 23 Ian 2015 | 5247 vizualizari

 

Nu a fost cu intentie dar au iesit multe...asa ca am mancat sa ne saturam:))

 

INGREDIENTE

  • pentru coji:
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 2 cani apa
  • 1 praf de sare
  • 4 oua+3 albusuri sau 6 oua
  • pentru jeleul de portocale:
  • 1 cana suc proaspat de portocale
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 1 plic gelatina granule(10 gr)
  • pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • pentru decor:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • coaja confiata de portocale
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie:

Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos cu dui mare si formam bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cojile pentru inceput la cuptorul incins la 200 grade, apoi se reduce temperatura si se mai lasa 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in jumatate pe lungime.

Pentru jeleul de portocale: punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Restul de apa o punem intr-o craticioara in care adaugam sucul de portocale si zaharul. Lasam pe foc sa dea intr-un clocot si sa se topeasca zaharul. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea completa. Dam la frigider pana se ingroasa jeleul, dar nu de tot...sa poata fi luat cu lingura si intins in ecler.

Pentru crema de vanilie: intr-o craticioara cu fund dublu amestecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam laptele rece, vanilia si amidonul. Amestecam cu un tel tip para sa se dizole amidonul. dam vasul la foc mic si lasam pana crema se ingroasa si fierbe. In tot acest timp se amesteca cu telul in crema sa nu se prinda. Se pune o folie alimentara peste crema ca sa nu se formeze crusta si se da crema l;a frigider sa se raceasca. Se mixeaza smantana pentru frisca pana devine ferma si se amesteca treptat cu crema de vanilie racita.

Pentru asamblare: in jumatatea inferioara a ecelerului se pune cu o lingura un strat de jeleu de portocale. Peste jeleu se pune cu un pos crema de vanilie. Se acopera cu partea superioara a eclerului. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul. Se pune cu lingura sa curga din ciocolata topita peste ecler, iar deasupra se pun bucatele de coaja confiata de portocala. Se dau eclerele la frigider pentru 2-3 ore, sa se intareasca jeleul si crema. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit multe coji pentru ecler, 40 bucati...daca doriti mai putine injumatatiti cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

La Ancuta 1

23.01.2015, 21:12

De mult nu am mai mancat eclere, si-mi plac tare

Lau 1

24.01.2015, 20:05

ce pofta mi-ai facut

Rocsi 1

24.01.2015, 22:25

Cu jeleu de portocale...Cred ca sunt dementiale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Eclere