Enchiladas cu spanac

de Cantboilanegg in Pui, 5 Apr 2011 | 8437 vizualizari

 

Enchiladas este o mancare cu specific mexican, care se face cu carne (pui, porc, vita, carne tocata), legume (fasole neagra, spanac, ardei etc etc) si sosul specific enchiladas sau salsa (in cazul meu)! Eu am gatit enchiladas cu pui si spanac, sau mai bine zis urzici tocate! Reteta se gaseste aici: http://cantboilanegg.blogspot.com

 

INGREDIENTE

  • - cinci foi de tortilla
  • - sos salsa
  • - o mana buna de urzici proaspete
  • - o lingura faina
  • - 20-30 g unt
  • - 100 ml lapte
  • - 100 g branza de vaci/ricotta
  • - 150 g cascaval
  • - o jumatate de piept de pui sau 150 g
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchiladas cu spanac:

In primul rand incepem prepararea sosului de urzici sau spanac! Urzicile se spala bine, sub un jet de apa rece si se fierb in apa cu putina sare! Dupa fierbere se scurg de apa si se maruntesc cu un cutit!
Puiul se pune la prajit la grill.
Buuun... intr-o cratita punem cele 30 g de unt si lasam sa se topeasca dupa care adaugam usturoiul taiat marunt. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca!

Adaugam lingura de faina si amestecam incontinuu! Apoi adaugam laptele treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, la fel ca si la sosul bechamel folosit la lasagna! Luam cratita de pe foc si adaugam urzicile/spanacul tocate!

Omogenizam si apoi adaugam si branza de vaci sau ricotta, ce aveti la indemana!

Trecem la asamblarea enchiladei. Pe fiecare foaie de tortilla asezam cateva felii de piept de pui (prajit in prealabil) si cam doua linguri de sos de urzici/spanac! Rulam foile si le strangem la capete, la fel ca si sarmalele.

Am asezat fiecare rulou (in total cinci mi-au iesit) intr-o tava tapetata cu unt, si peste rulouri am adaugat putin sos salsa si am presarat cascaval ras!

Dam tava la cutporul incins la 180*C pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchiladas cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pulpe de pui