Falafel de casa ( chiftele de naut )

de UrsanMihaela in Mancaruri de legume, 29 Ian 2018 | 4108 vizualizari

 

Aveam naut si am cautat pe net retete si falafelul a fost alegerea mea de atunci .
Am repetat reteta si mereu am ramas placut impresionata de aroma acestor chiftelute, numite falafel .

 

INGREDIENTE

  • 300 g naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 2 buc oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel de casa ( chiftele de naut ):

    Se lasa nautul la inmuiat in apa pentru 24 ore inainte de a prepara falafel ( castronul sa fie incapator, deoarece nautul isi mareste volumul prin inmuiere, plus apa sa fie suficienta ) .

   Se paseaza nautul in robotul de bucatarie sau se toaca de doua ori cu masina de tocat carne, impreuna cu condimentele, usturoiul, ceapa si patrunjelul.

   Aceasta compozitie rezultata se combina cele doua oua, cu faina, bicarbonatul si sarea .

   Se omogenizeaza bine compozitia.Se incinge uleiul la foc mare, intr-o tigaie adanca, pentru a praji falafelul in baie de ulei

   Se formeaza bilute cu mainile, fara a comprima prea mult aluatul .

   Se prajesc cate 2 - 3 bilute odata, nu mai mult, caci preparatul necesita o temperatura mare a uleiului pentru a se pastra forma iar daca adaugm mai multe deodata scadem temperatura uleiului .

   Se rumeneste falafelul bine si se scoate intr-un vas tapetat cu hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei .

   Se serveste cu cartofi prajiti sau mujdei de usturoi .

   Eu am preparat o salata din ridichie neagra alaturi de falafel .

TIPS-URI

1

Reteta preparata de mine este cu ou, dar se poate prepara foarte bine fara ou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de casa ( chiftele de naut )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

30.01.2018, 11:49

Bune!

Rocsi 1

31.01.2018, 19:45

Sunt foarte bune aceste chiftelute!

elucubratiiculinare 1

02.02.2018, 09:40

foarte bune

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu marar