Farfalle cu feta, spanac si sos olandez

de RuxyRux in Farfalle, 18 Noi 2010 | 6385 vizualizari

 

Paste...mai altfel...dar tare yammyyyyy...

 

INGREDIENTE

  • 1 punga farfalle 400 gr
  • 200 gr feta
  • 100 gr spanac
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • pentru sos:  
  • 169 gr unt
  • 200 g smantana
  • zeama lamaie
  • 4 galbenusuri
  • sare un praf
  • 200 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu feta, spanac si sos olandez:

Fierbem pastele al dente, le scurgem si le lasam deoparte.

Intr-o craticioara, punem uleiul de masline, usturoiul tocat marunt si apoi spanacul, lasam la inabusit cu capac la foc foarte mic 5 minute. Adaugam o nuca de unt si lasam acoperit.

Preparam sosul olandez :

 Batem vartos galbenusurile cu smantana intr-o cratita pe care am asezat-o pe aburi.

Pe focul cat mai mic punem o tigaie si topim untul. Turnam smantana cu galbenusuri, amestecand mereu pana obtinem un sos dens.

Condimentam cu suc de lamaie si sare dupa gust.

Ungem o tava cu unt, asezam farfallele, apoi branza feta cubulete, sosul si spanacul din loc in loc. Dam pentru 20 de min la cuptor la foc iute( 200 grade)...servim cu pofta si cu ganduri frumoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu feta, spanac si sos olandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui, porumb si ciuperci