Fasole boabe noua cu carne afumata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 3225 vizualizari

 

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
(mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole noua curatata
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de maskine
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper, cimbru
  • 1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe noua cu carne afumata:

Curatati fasolea.

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de  30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. 

Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.  

Spalati si curatati legumele.  

Taiati ceapa si usturoiul marunt.  

Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.  

Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete.

Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.  

Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.  

Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.  

Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.  

Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.  

Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.  

Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere.   Au fiert impreuna inca 20 de minute.  

Un deliciu.....serviti  cald!

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti simple fara caene cu o mamaliga cremoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe noua cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole boabe cu afumatura