Fasole in bol de paine

de DanaModog in Porc, 20 Mai 2014 | 3910 vizualizari

 

Sunt multe restaurante care servesc fasole in bol de paine dar sincera sa fiu mie imi place mancarea gatita acasa asa ca am incercat si eu si uite ce mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

  • pentru ciorba de fasole
  • 250 gr fasole (eu am folosit pestrita)
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcove mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 gogosar rosu
  • foi de dafin
  • vegeta
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • 3 linguri de bulion
  • pentru paine
  • 1,5 kg de faina
  • o jumatate de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • un ou (pentru uns painea)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in bol de paine:

Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.

Painea am facut-o eu:

1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri ulei de masline si apa calda cat cuprinde. Am lasat la dospit o ora dupa care am impartit aluatul in 4 oale mici si am bagat aluatul la cuptor. Inainte cu 10 minute sa scot painicile le-am uns cu un ou pentru a fi mai aspectuoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in bol de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat