Fasole scazuta cu ciolan

de Lau in Mancaruri de legume, 4 Noi 2018 | 3396 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/fasole-scazuta-cu-ciolan-de-porc-afumat-si-ardei-copt-80144.html
Retete inspirate de toamna

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 cepe mici
  • 1/3 telina
  • 1/3 pastarnac
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 4 linguri pansta de ardei
  • 3 linguri pasta de rosii(pregatit in casa)
  • 1 crenguta cimbru
  • maghira uscat
  • 1 kg ciolan de porc
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu ciolan:

Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore.

Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert.

Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam apa, o clatim si adaugam apa calduta, adaugam morcovul dat prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat, pasta de ardei, pasta de rosii, pastarnacul, telina tocata cubulete, condimente dupa gust.

Amestecam dupa care adaugam ciolanul (eu am preferat sa tai din el cateva feliute, mai simplu pentru copii)

Completam cu apa cat sa acopere ciolanul, crenguta de cimbru, maghiranul, amestecam ocazional pana ce fasolea si ciolanul s-au fiert bine.

La final potrivim de sare daca este nevoie si adaugam patrunjel verde tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati