Fasole verde cu carne de la untură

de portiadelumina in Porc, 4 Feb 2014 | 4542 vizualizari

 

După ce trec sărbătorile de iarnă, ca fiecare om din ţara asta zic că am să fac câte o cură de verdeţuri, de legume cu fibre pentru a detoxifia cât de cât organismul. Numai că vedeţi, ca orice gospodar pun carne la oală (cazan, garniţă, borcan), carnea aceea rumenă de porc numai pună de scos şi mâncat în clipele în care gătitul este în stand by.
Şi cum duc grija cărnii de la cazan, că vin căldurile, am şi intrat în ea, asta pentru a împlini vorba românească ce zice că mai bine-i duci dorul decât grija. :))
Bun, revenim la fasolea verde, că de fapt despre ea e vorba în reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole verde congelată
  • 2 morcovi
  • ţelină
  • pătrunjel rădăcină
  • pătrunjel frunză
  • 2 bucăţi ceapă roşie
  • păstârnac
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 300 gr carne de porc de la cazan
  • 50 gr bulion
  • apă (cât să acopere ingredientele)
  • sare
  • usturoi cca 6-7 grăunţi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu carne de la untură:

Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele, adăugând pe urmă  fasolea verde şi apa. Am lăsat la fiert la foc mare până la datul în clocot iar mai apoi la foc mic adăugând carnea pe care am tăiat-o în bucăţi mai micuţe.

Spre final am adăugat bulionul, usturoiul şi pătrunjelul.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

După cum am specificat la modul de preparare, gustul mâncării este deosebit dacă legumele se călesc în untură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne de la untură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan