Fasole verde cu maioneza

de adasev12 in Salate, 4 Mai 2012 | 4950 vizualizari

 

tot din cina de seara asta, si aceasta salatica care mie-mi place tare...doar ca usturoiul te cam trage la limba si bei ceva apa mai multa....sau ce-ti prieste, ma rog...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, oregano uscat, cateva lg de ulei
  • maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 100 ml ulei
  • 1 l-ita mustar
  • 1 lg smantana acra, groasa
  • 2 lg iaurt gras, acru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu maioneza:

Mai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte  de a o pune la fiert. Asta de la mama  am pastrat...asa va fierbe sigur chiar daca e mai trecuta...si mult mai repede. Deci se pune fasolea intr-un vas si se toarna peste ea  apa clocotita. Se lasa vreo 5 minute asa. Se pune apoi in alta oala niste apa la fiert, cam 1,5 l...Cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea si se lasa la fiert cam 20 minute, apoi se adauga o lingurita buna de sare si se lasa in continuare la fiert inca 20-30 minute, in functie de cat de cruda e sau nu fasolea. Se scurge apoi si se lasa la racit.

Cand e racita bine se taie marunt cu cutitul, se presara sare, piper, oregano si usturoiul pisat, 2-3 linguri de ulei si se amesteca bine

Se prepara maioneza din galbenus amestecat cu mustar si uleiul adaugat putin cate putin. Nu insisit, toata lumea stie cum se face maoineza. La sfarsit se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca bine apoi se toarna maoineza peste fasole si se amesteca bine bine.

Se serveste pe paine, cu felii de rosii. Este buonissima!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:45

buna,buna

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:45

interesant

cocolina 1

05.05.2012, 19:28

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori