Ficatei de pui cu sos

de Caty in Ficat, 4 Iun 2022 | 4530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăței
  • 200 g ceapa
  • 40g pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 300ml apa
  • Sare
  • Cimbru 1lingurita rasa
  • Piper negru
  • 5 căței de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos:

Am curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min.
Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când în când câte două linguri apa.
Am scos ficățeii, i-am pus într-o strecurătoare sa se scurgea bine de lapte apoi i-am pus in tigaie, peste ceapa.
Am mărit puțin flacăra la aragaz și i-am calit și pe ei pe ambele parti, cate 4-5 minute.
Pasta de tomate am dizolvat-o in apa, am adăugat cimbrul, piperul și am turnat peste ficatei.
Am pus capacul și i-am fiert 15 minute, după care am pus sarea și usturoiul pisat.
Am mai fiert 5 minute.
Eu i-am servit cu piure de cartofi.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dacă vreți mai mult sos, mai adăugați putina apa și mai dați un clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

15.06.2022, 20:47

N-a probat încă această variantă, dar nu e încă târziu!

mirela0911 1

19.06.2022, 10:56

Vin la masa!

Caty 1

19.06.2022, 12:02

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in sos de rosii cu ceapa si ardei