Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii

de Rocsi in Tortellini, 24 Iul 2019 | 3372 vizualizari

 

Chiar daca a venit caldura, trebuie sa gatim, ca nu putem mancam doar salate si nici nu ne apucam sa comandam de pe la restaurante. Putem opta pentru retete mai simple, rapide, dar foarte gustoase. Cam asa sunt acesti ficatei. Cum alor mei le plac ficateii, imi este foarte usor sa le pregatesc diverse preparate cu ei, fie cu legume, cu paste, cu cartofi, in sos si multe alte variante. De aceasta data i-am combinat cu niste tortellini cu prosciutto, daca tot ii aveam in frigider. Eu cam asa procedez, dar o raita prin frigider, camara, congelator, vad ce am, daca trebuie sa mai cumpar ceva si imediat este gata masa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 250 gr tortellini cu prosciutto proaspeti
  • 4-5 cepe verzi
  • 3 bucati usturoi verde
  • 1 cutie rosii decojite in sos tomat (400 gr)
  • 2 linguri pasta de kapia cu gogosari
  • 1 lingura ketchup picant de casa
  • 2 linguri ulei de rapita (sau de care doriti)
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii:

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele. Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta. Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei.

Ficateii ii spalati bine, ii curatati de pielite daca mai au.

Ceapa verde si usturoiul le taiati rondele. Rosiile decojite le tocati marunt.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ficateii. Ii innabusiti pe ambele parti. Adaugati ceapa si usturoiul verde, amestecati. Lasati 3-4 minute pe foc, apoi puneti rosiile tocate, pasta de kapia cu gogosari, ketchup-ul si cimbrisorul. Adaugati si putina apa. Amestecati, dati gust cu sare si piper.

Dupa ce fierbe totul 3-4 minute, incorporati tortellini fierti. Invartiti usor sa nu rupeti pastele, apoi mai lasati preparatul pe foc 3-4 minute, cat ia si pastele din sos si arome. Cand sunt gata, trageti tigaia de pe foc.

Presarati parmezanul ras si serviti! Sunt o mare bunatate!

Daca ii preparati, o sa va convingeti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu tortellini, ceapa verde si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne, sos de rosii si masline