File de pui la gratar in stil grecesc

de RuxyRux in Pui, 25 Iul 2019 | 3872 vizualizari

 

Abia m-am intors din Grecia si inca nu m-am saturat de gustul mancarurilor traditionale de care m-am bucurat din plin in renumitele taverne.
Astazi am adus gustul si savoarea acestei fripturi in stil grecesc in bucataria mea, a iesit incredibil de buna, frageda, suculenta, aromata si am servit-o alaturi de tzatziki, cum altfel,  va recomand cu drag sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare de mare
  • 2 catei mari de usturoi( sau 4 mici)
  • piper un praf
  • cateva firicele( varfulete) din: salvie, rozmarin, oregano, cimbrisor.
  • zeama de la o lamaie mare
  • zeama de la o jumatate de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pui la gratar in stil grecesc:

Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite.

Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur de 3 ore (la rece).

Eu am folosit gratarul pe aragaz, dar daca puteti sa il faceti pe carbune afara e si mai grozav.

Fileurile de pui se tin pe gratar pana se rumenesc frumos.

Friptura am asortat-o cu tzatziki si cartofi prajiti, alaturi de o salata greceasca, ce sa va mai spun, o mare bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui la gratar in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu piept de pui la gratar