File de Somon in crusta de parmezan

de AlexTeacher in Somon, 14 Ian 2016 | 4209 vizualizari

 

Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • File de somon – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Patrunjel proaspat – 1/2 legatura
  • Chives – 9-10 fire
  • Usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • Piper negru – dupa gust
  • Fresh de lamaie – 1 lingura
  • Ulei de masline – 1 lingura
  • Galbenush de ou – 2 buc
  • Sare – dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Somon in crusta de parmezan:

 

  • Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;

  • Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;

  • Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;

  • Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;

  • Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;

  • Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;

  • Pune aceasta compozitie peste somon;

  • Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;

  • Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Somon in crusta de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

katty 1

15.01.2016, 11:46

AlexTeacher 1

16.01.2016, 01:36

Stii cate lucruri misto poti face cu macrou? Ia fii atenta aici:

https://www.youtube.com/watch?v=L3CMCZ73uR0

Michel Roux Jnr - idolul meu

Gicuta 1

18.01.2016, 09:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Capellini cu Sparanghel şi Somon