Focaccine con parmigiano

de andreea123 in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 3260 vizualizari

 

Ieri, neavand chef sa fac ceva complicat m-am gadit la aceasta reteta gustoasa, unde aluatul se face foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 300g de faina
  • 1 praf de copt
  • 20g de parmezan
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 50g de margarina
  • 100ml de lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccine con parmigiano:

Se amesteca faina cu praful de copt, parmezanul, jumatate de lingurita de sare, oul si 50g de margarina incalzita in 100ml de lapte.

Se framanta coca bine si se lasa sa stea 15 minute.

Dupa ce a crescut se intinde o foaie de circa 1 cm si se fac focaccine cu paharul Ø5cm.

Focaccinele se aseaza intr-o tava tapetata cu hrtie, se dau cu ou, apoi deasupra se mai presara parmezan.

Se coc la 200°C, timp de 10-15 min.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccine con parmigiano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza sarata