Foi cu bulion si crema de cocos (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Apr 2013 | 15773 vizualizari

 

O prajitura de post, simpla si delicioasa! Pentru foi m-am inspirat de la Gaby_d, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

Foi cu bulion:

  • 12 linguri bulion(sau 6 linguri pasta de rosii diluate cu 6 linguri de apa)
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie

Crema de cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 70 g faina
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de cocos (de post):

Foi:se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.

Intindem cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10-12 minite, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Crema de cocos: punem 600 ml laptele de cocos intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem intr-un bol faina, zaharul, adaugam treptat laptele de cocos(100 ml) si omogenizam.

Cand laptele de cocos incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Lasam apoi crema sa se raceasca, dar nu de tot…ea trebui sa fie calduta cand umplem foile pentru ca acestea sa se inmoaie.

Asamblare: Impartim crema in 2 parti egale. Pe prima foaie punem jumatate din crema, punem ce-a de-a doua foaie, crema ramasa si ultima foaia.

Se poate orna cu ciocolata neagra sau o putem pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Putem sa umplem foile si cu alta crema care sa nu fie de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de cocos (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

20.04.2013, 00:05

multumesc Ruxy!

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 20:08

ce frumos arata

bianca92 1

14.03.2014, 22:57

ce buna trebuie sa fie....ador cocosul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie