Foi cu doua creme

de crinutz in Prajituri, 2 Noi 2010 | 5840 vizualizari

 

un deliciu

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • o cana untura,
  • 2 oua,
  • un plic zahar vanilat,
  • 100 grame zahar,
  • o ceasca lapte,
  • un praf de sare,
  • un plic praf de copt,
  • 500 ml lapte,
  • 5 linguri faina,nuca macinata,
  • ciocolata de menaj 2-3 patratele,
  • un plic zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu doua creme:

se face o coca astfel: se bat ouale cu zaharul, se adauga untura topita ,sarea, zaharul vanilat, o ceasca lapte si faina in care este incorporat praful de copt. se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care se intind trei foi pe spatele unei tavi mari de aragaz (se presara faina,astfel se lipesc).

intre timp se fac cremele astfel:laptele se pune la fiert si cand a fiert se adauga faina toata o data si se amesteca cu o lingura de lemn foarte repede,timp de 2-3 minute.se ia de pe foc si se adauga zaharul pudra.se  imparte crema in doua.intr-o jumatate se adauga cateva linguri de nuca macinata iar in cealalta, ciocolata topita(eu am avut finetti in casa si am pus 2 linguri).

pe tava pe care le-am copt pun o foaie, torn prima crema, adaug si a doua foaie, pun si a doua crema si ultima foaie deasupra.

TIPS-URI

1

peste ele pun ceva greu si le las pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata