Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată

de diaconta in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 4540 vizualizari

 

După cum ştiţi aluatul foietaj necesita un timp îndelungat de preparare dacă îl pregatiţi acasă,dar este mult mai bun decât cel cumpărat din comerţ.Aşa că mi-a luat ceva timp prepararea acestui aperitiv sau desert,pentru că am decis să pun o umplutura dulce şi una sărată.Si uite aşa s-a evaporat o zi întreagă.

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cu osânză

Pentru umplutura dulce:

  • 250 g brânza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • Stafide înmuiate în rom
  • Vanilie

Pentru umplutura sarata:

  • 250 g brânza de vaci
  • 150 g muschi file
  • Marar verde
  • Sare
  • Zahar pudra pentru foietajul cu brânza dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată:

Am pregatit aluatul foietaj dupa reteta de aici.

Am pregatit cele doua umpluturi.

Am întins doua foi.Pe mijlocul fiecaruia am pus umplutura si am crestat marginile asa cum se vede din foto.

Am împletit fâşiile taiate închizând capetele sa nu iasa umplutura.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit cam 45 de minute.

La început am lasat focul mai mare ca aluatul sa înceapa sa se „înfoaie”,apoi am mai redus focul.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj împletit cu brânză dulce şi brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

04.02.2013, 16:12

Rocsi
Ruxy
Gabytza
Mihaela 11
multumesc fetelor

ionela2682 1

04.02.2013, 17:37

Nu esti singura,,,...eu am stat o duminica intreaga in bucatarie....Ti/a iesit ceva super bun dupa cum se vede...deci nu-i o sambata pierduta ...

diaconta 1

04.02.2013, 19:06

Ionela,nu-i dar parca ar mai fi cazul sa prestam alte activitati)) ca dup-aia se cer si mancate si zau e pacat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu portocale