Fondu ( dupa reteta elvetiana)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2011 | 6231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/4 kg svaiter
  • 2 linguri cu unt
  • 3 galbenusuri crude
  • 1/2 kg smantana
  • 2 pahare cu vin alb
  • crutoane de paine prajita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondu ( dupa reteta elvetiana):

1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti ( sau un vas Zepter ) in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga svaiterul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si se amesteca totul in asa fel incat sa rezulte un amestec omogen.

2. Se amesteca intr-un castron smantana cu cele 3 galbenusuri, se pipereaza usor, apoise rastoarna peste branza, se omogenizeaza amestecand fara intrerupere si se toarna un pahar cu vin. Cand pasta devine omogena se aseaza vasul din nou pe foc si se amesteca pana cand se desprinde de pe margini.

3.Se aseaza vasul pe masa, se iau crutoane de paine stropite cu vin alb, se pun in furculita  si , se invartesc in pasta de branza si vin. Preparatul se serveste neaparat cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondu ( dupa reteta elvetiana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

yafa 1

17.03.2011, 12:32

cred ca e tare bun la gust in reteta asta, dar care nu e deloc elvetiana. In primul rand fondue nu se face niciodata cu svaitezer, niciodata cu unt, galbenus de ou si niciodata cu smantana. Fondue veritabil se face cu gruyere sau fribourgois( sau cu amandoua in cazul jumatate-jumatate) cu un catel de usturoi, vin alb sec, maizena si kirsh.Sper sa nu te superi la ce am scris mai sus. Dar nu poti afirma ca e reteta tipica elvetiana cand nu este.

Lau 1

17.03.2011, 13:21

super

alinutza1983 1

17.03.2011, 19:24

nu ma supar deloc Yafa! foarte bine cand avem de invatat de la altii care sunt mai in cunsotinta de cauza! doar am plecat de la ideea de baza...nu am zis ca e elvetiana, ci ca e dupa reteta elvetiana....dar sa stii ca e interesant sa aflu lucruri noi...si poate chiar o sa incerc varianta originala, cea de care amintesti tu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu branzeturi, in si chimen