Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

de katty in Dulciuri, 2 Iul 2018 | 1971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe superioare de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija telina apio
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr bacon taiat cubulete
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • rozmarin Delikat
  • 2 foi de dafin
  • 150 ml vin alb
  • 1 bagheta
  • ierburi de gradina Delikat 
  • 1-2 linguri ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina:

Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem cubuletele de bacon. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam morcovul, ceapa si telina curatate, spalate si tocate cubulete mici. Cand legumele incep sa se inmoaie, punem ciupercile curatate taiate in sferturi, foile de dafin, sare, piper negru proaspat macinat, rozmarinul.

Amestecam usor pana ciupercile incep sa se inmoaie si stingem cu vinul caldut. Cand vinul a inceput sa scada, adauga supa de pui sau apa cat sa acopere si sa depaseasca legumele, aducem carnea de pui inapoi in vas si fierbem la foc mic pana sosul se leaga si carnea si legumele sunt moi. Adaugam smantana, mustarul, potrivim de sare si piper si mai dam cateva clocote.

Pentru crutoane taiem bagheta felii, pe care le asezam pe o tava pe hartie de cot. Stropim cu ulei de masline si presaram ierburi de gradina. Dam tava la cuptor pana se usuca si se rumenesc usor.

Servim mancarea cu crutoane si legume, la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura