Frigarui – vedetele verii

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2010 | 5427 vizualizari

 

Azi am vrut un pranz lejer asa ca mi-au venit in minte frigaruile, sunt minunate sub toate formele si combinatiile, simple, cu salata sau cu un carfot copt , langa gratare si bauturi racoritoare reci….frigaruile sunt clar vedetele verii.

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie de :
  • 200 grame carne de porc taiata cubulete mici, 
  • 200 grame ficat de pui taiat la fel bucatele mici,
  • cateva jumatati de rondele de dovlecel verde ( zuchinni),  
  • cateva patrate de ceapa,
  • ardei capia taiat tot asa patrate,
  • sare,
  • piper.

Eu am marinat carnea  inainte intr-un amestec facut din

  • o lingura ulei de masline Bio,
  • o lingurita de RAZ EL HANOUT un condiment al orientului in care regasim ( curcuma, chimen, sare, piper de cayenne, fenicul, coriandru, ghimbir, usturoi ….ador condimentul asta la tot ce inseamna carne de gratar) 
  • un varf de cutit de boia.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui – vedetele verii:

Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete  si patrate mici.

 Cu rabdare si drag   infigem  alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal.

Le-am prajit pe grill pe foc mic, intorcandu-le cu grija sa nu se arda . Daca erau facute la padure la gratar era si mai bine dar nu ne-am incumetat azi ca vremea nu a tinut cu noi. Au iesit minunate , aromate si fragede  le-am servit cu o salata  lejera si cu cateva rondele de bagheta prajite. Abia astept sa le fac din nou .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui – vedetele verii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume la cuptor