Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

de Merisor in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2017 | 8257 vizualizari

 

Am văzut acest gen de musaca, la Vlăduț, bucătarul de la Neatza și mi s-a părut tare interesantă combinația, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat-o, dar în stilul meu.
Pot să vă spun că ne-a plăcut, în special gustul de cartofi cu varză, a fost ceva inedit pentru noi.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 500 g cartofi albi
  • apă cât să fie acoperiți
  • sare după gust
  • 50 g unt
  • 120 ml lapte fierbinte
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • Pentru umplutura de varză:
  • 1 varză mică, sub 1 kg
  • 2 cepe
  • 120 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 150 g pastă de roșii
  • 1 legătură mărar
  • 250 g bacon afumat (opțional)
  • Pentru umplutura de carne:
  • 500 g carne tocată (vită+porc)
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia, roșu
  • sare
  • piper
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei + 1 lingură apă
  • 150 g pastă de roșii
  • În plus:
  • 50 g parmezan sau cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata:

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme.

Îi scurgem de apă, îi pasăm împreună cu untul, adăugând și laptele fierbinte.

Tocăm pătrunjelul verde, iar frunzele de busuioc le rupem mărunt și le adăugăm în piure.

Pentru umplutura de varză, preparăm o varză călită în modul clasic, adăugând, opțional și puțin bacon afumat.

Deci, călim ceapa tocată solzișori, în ulei, adăugăm baconul tăiat în fâșii mici, apoi varza, de asemeni tocată, 2-3 foi de dafin, un praf de cimbru și o lăsăm să se prepare până începe să se pătrundă ușor.

Adăugăm pasta de roșii, o mai lăsăm pe foc 15 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și cimbru, apoi, cu 5 minute înainte de stingerea focului, adăugăm mărarul tocat.

Avem grijă ca varza să rămână ușor crocantă, al dente.

Pentru umplutura de carne tocată, înăbușim ceapa și morcovul, tocate mărunt, in ulei cu apă, iar când sunt bine pătrunse, adăugăm carnea tocată și o amestecăm intens să se desfacă bine.

Adăugăm sare, piper, cimbru, usturoiul răzuit, iar când este bine pătrunsă, adăugăm pasta de roșii și ardeiul tocat în cuburi mici.

Eu adaug ardeiul mai spre final, să rămână ușor crocant.

După stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul tocat.

Intr-un vas termorezistent, încăpător, asamblăm musacaua, punând un strat de piure, unul de varză, iar piure, strat de carne tocată si culminăm cu piure, iar deasupra răzuim puțin parmezan, sau cașcaval.

Avem grijă să scurgem varza și carnea tocată de surplusul de grăsime, înainte de a asambla musacaua, doar dacă ni se pare grăsime multă.

Dăm musacaua la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade C, apoi o servim caldă, cu murături.

Mie mi-a plăcut această musaca, sper să vă placă și vouă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu piure de cartofi