Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Pui, 23 Sep 2013 | 8868 vizualizari

 

Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are.
Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui
  • 2 buc piept de pui
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 rosii
  • 120 ml otet
  • 1 lingura zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata:

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare.

L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi de dafin.

Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.

In acest timp mi-am pregatit sosurile.

Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.

Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.

Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.

Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline mestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.

In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.

Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.

Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare. 

TIPS-URI

1

Supa in care am fiert puiul nu se arunca se pastreaza la frigider o zi doua si se intrebuinteaza la alta mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

simona72 1

25.09.2013, 11:48

Super bun!! Mai ales cu sosul de ceapa...un deliciu!!

Merisor 1

25.09.2013, 13:06

Va imbratisez cu drag, pe toti!

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:52

grozava friptura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu sos Camembert