Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche

de adriana65 in Prajituri, 4 Dec 2012 | 9117 vizualizari

 

Voi vă pregătiţi pentru vizita lui Moş Nicolae? Ce spuneţi de aceste fursecuri dulci?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru fursecuri:
  • - 270 g făină
  • - 100 g zahăr tos fin
  • - 150 g unt
  • - 1 gălbenuş
  • - 1 praf de vanilie
  • - 1 plic praf de copt
  • - o priză sare
  • Intre timp se prepară bezeaua din:
  • - 4 albuşuri de ou
  • - 220 grame zahăr tos fin
  • - 50 ml apă
  • - 1 lingură cafea ness
  • - un praf de sare
  • +
  • - 200 - 250 g dulce de leche
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche:

Untul moale la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat până devine cremos. Se adaugă gălbenuşul  de ou, se amestecă până se încorporează şi acesta. Făina se amestecă cu praful de copt şi sare apoi se încorporează  la amestecul de unt, amestecând totul cu mâna.Se frământă până se obţine un aluat ferm . Aluatul se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider 1 oră. După ce aluatul a stat la rece se întinde pe blatul de lucru (nu este necesară înfăinarea acestuia) până la o grosime de 5 mm . Se taie cu forma specială rotundă sau cu un păhărel potrivit.Se pun în tava de copt teflonată, neunsă şi se coc în cuptorul preincălzit câte 10 minute la 170 grade.

Apa şi zahărul tos se pun pe foc şi se prepară un sirop gros. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc şi se adaugă cafeaua instant.   Albuşurile se bat spumă tare cu praful de sare. Se adaugă siropul de cafea fierbinte ( la viteza maximă a robotului de bucătărie) şi se bat până se răceşte bezeaua ( 8 - 10 minute). Cu ajutorul  şpriţului punem spuma  în tava tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi tapetată foarte bine cu făină formând bezele aproximativ de aceeaşi mărime cu fursecurile. 

Se pun în cuptorul preâncălzit,  la o temperatură de 170 grade şi se coc aproximativ o oră sau chiar mai mult, lăsând uşa cuptorului întredeschisă. Verificaţi mereu starea acestora, bezelele trebuind să aibă suprafaţa tare când sunt gata .

Dulcele de leche l-am preparat cu o zi înainte aşa că am început treaba pentru desăvârşirea acestor prăjiturele. Pe fiecare fursec am uns un strat când mai gros, când mai subţire (ălea cu strat mai gros pentru mine), de dulce de leche iar deasupra cîte o bezea. Am ornat cu ciocolată topită. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

05.12.2012, 15:28

bune

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 16:55

arata foarte bine

adriana65 1

05.12.2012, 19:15

Vă mulţumesc mult şi vă doresc ca Moş Nicolae să vină pe la voi cu sacul plin de dulciuri (şi nu numai).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Deliciu