Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale

de adasev12 in Prajituri, 10 Mai 2012 | 4597 vizualizari

 

buna dimineata, lumeeeee!!!!! sper ca ati avut o noapte linistita!v-ati baut cafeluta de dimineata sau ceaiul? daca nu, va invit cu drag alaturi de mine la o cafea si daca va sunt pe plac , niste fursecuri dulci , ca voi, cu cioco si portocala...daca v-am convins, ma bucur, daca nu, iar ma bucur...oricum, las usa deschisa.....

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina vegetala
  • faina, cam 500
  • 100 g unt
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja de portocala confiata
  • 8 lg de zahar
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale:

untul si margarina, la temperatura  camerei,se freaca spuma cu zaharul( se poate pune si zahar normal, ca oricum se topeste, nu e nevoie de praf neaparat).

apoi se adauga cate un galbenus pe rand si se mixeaza iar  bine.

se stoarce sucul de la portocala si se adauga

mai mixam putin sa se lege crema, adaugam apoi coaja rasa si cea confiata( eu am facuta de mine) si amestecam cu lingura de lemn.

praful de copt il stingem cu o lg de apa minerala si il adaugam ., apoi punem faina pana se leaga compozitia, cate o lg-doua, pe rand, amestecand usor.

cand incepe sa se lege si devine omogena compozitia, e de-ajuns, eu am pus cam 500 g aprox....poate nu chiar, ...stiti, eu am o problema: nu prea fac retete dupa reguli bine stabilite, eu le fac mai mult dupa ochi...deci cantitatile la mine sunt doar orientative,,

luam compozitia si o punem in folie apoi lasam la frigider o ora.

scoatem si punem pe masa de lucru, apoi cu sucitorul incercam sa intindem o foaie cam la jumatate de cm...o sa fie mai greu, ca e sfaramicios aluatul, dar cu rabdare , se poate.

apoi cu un pahar sau o ceasca de cafea, taiem fursecurile, iar cu un capac de la o sticla( daca aveti alte variante, e super..eu nu am avut altceva de taiat) le taiem la jumatate din ele cate un capacel. le punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le dam la cuptor la 200 g  si coacem.

scoatem fursecurile si  le lasam sa se raceasca.

intre timp topim ciocolata cu 50 ml lapte la foc mic si dam la rece, chiar la frigider, cateva minute.

luam apoi fursecurile si le ungem cu ciocolata, si le lipim, unul intreg si unu cu capacel.

dam la rece macar o ora, sa se lege bine ciocolata, si oricum sunt mult mai bune reci.

se pot unge si cu gem...sunt delicioase, orice varianta se alege!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata , cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

11.05.2012, 09:40

mamaie, ms

dia...inca n-ai ajuns???
deyu...

adasev12 1

11.05.2012, 09:41

madi_marin, elena_daria...ma bucur ca va plac
jolygina...ms draga mea

ionela2682 1

11.05.2012, 13:33

Cu cata migala umple micul bucatar fursecurile..sigur sunt delicioase!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri rapide cu unt