Fursecuri cu ciocolata si vanilie

de Miha in Prajituri, 9 Feb 2012 | 5342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul cu vanilie:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 50 g migdale macinate
  • ~250 g faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru aluatul cu ciocolata:
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolata neagra + 2 linguri lapte
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si vanilie:

Aluatul cu vanilie:

Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. Migdalele macinate, praful de copt si  un praf de sare se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se rastoarna peste crema de unt. Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru minim 1 ora.

Aluatul cu ciocolata:

Ciocolata se topeste la microunde cu 2 linguri de lapte. Se omogenizeaza si se lasa la racit. 

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita si faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Aluatul cu vanilie il impartim in 2 parti. La fel si cel cu ciocolata. Fiecare parte de aluat se intinde sub forma de sul si le grupam cate 2, una alba, una neagra. Rasucim sulurile de aluat, apoi le rulam cu palmele pe masa, formand un sul. Cu o bucata de ata taiem felii din sulul de aluat, pe care le vom pune apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15-20 minute, pana incep sa se rumeneasca pe talpa. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Rocsi 1

09.02.2012, 19:44

mmmm si desert!!!

Teo 1

09.02.2012, 21:13

elegante, ca o domnisoara!astazi am incercat;;invartita'' cu umplutura de zahar si scortisoara si vreau sa spun ca metoda de taiere cu ata e foarte rapida si chiar placuta, e ca o joaca;forma ramane rotunda; daca as fi folosit cutitul as fi ''strivit'' aluatul;multumesc pentru idee!

MIUTA 1

10.02.2012, 11:04

Foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de migdale