Fursecuri cu lamaie

de anca_rm in Prajituri, 22 Dec 2014 | 4303 vizualizari

 

Am vazut postarea Inei cu aceasta reteta si am listat-o . Ea a incercat reteta de la Timea. Apoi a facut si Simona si atat de bine aratau incat nu am putut rezista . Multumesc Timea , Ina , Simona pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr rama mit butter , sau unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura apa de flori de portocale
  • Extra : 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .

Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.

Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.

Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .

Dam tava la cuptor si le coacem  10-15 minute .

Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune .

 

 

TIPS-URI

1

Pudrati cu zahar pudra vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.12.2014, 22:14

Buneeeeeeeeee

mirela0911 1

28.12.2014, 09:24

Excelente sunt!

Raisha 1

24.01.2015, 17:25

Waw! Mi-ai facut pofta, ma apuc si eu sa le fac chiar acum!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie