Fursecuri cu nuca si cafea

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2012 | 6411 vizualizari

 

Craciun fericit va urez tuturor!Sa aveti parte de sanatate, bucurii si tot ce va doriti.Sper ca Mosul a fost darnic cu voi!!!V-am adus niste fursecuri absolut delicioase si aromate.Vi le recomand cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 3 lingurite apa calda
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 230-250 gr faina
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Portii: 53
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si cafea:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat. La urma dam aroma cu coaja rasa de portocala, esenta de rom, zaharul pudra cu pastai de vanilie si framantam usor cu mana pana intra bine in aluat.

Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Rupem bucatele de aluat, formam bilute, apoi le trecem prin nuca macinata ramasa, dar numai partea superioara, nu si baza. Le asezam in tava cu putina distanta intre ele.

Incingem cuptorul, apoi bagam tava cu fursecuri. Le lasam 20-25 de minute la o temperatura potrivita. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, le asezam intr-o cutie pentru a se pastra mai mult timp si le dam la rece.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

26.12.2012, 18:34

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi

mirela0911 1

26.12.2012, 21:18

foarte aromate!

Rocsi 1

27.12.2012, 11:38

Multumesc mult Mirela draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca