Fursecuri cu rahat

de babi5 in Prajituri, 14 Oct 2013 | 9461 vizualizari

 

Dragii mei sunt niste fursecuri delicioase ,taman bune alaturi de cafea si ceai si bineinteles pentru copilasi la pachetul pentru scoala..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 pachet zahar pudra
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana sau lapte
  • putina sare
  • 250 gr rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat:

Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de fursecuri la care punem modelele dorite.

Lasam 30 minute la rece, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt modelam  fursecurile si pe fiecare fursec punem cate o bucatica de rahat sau bucati de nuca. Punem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam sa se rumeneasca. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Sunt gata pentru a putea fi servite. Pofta sa aveti, ca de bune sunt bune rau.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rahatul cu bucati de nuca sau alune de padure

2

In locul zaharului pudra se poate folosi ciocolata menaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de iarna