Fursecuri cu scortisoara

de adasev12 in Prajituri, 18 Dec 2012 | 5624 vizualizari

 

am reusit si eu sa fac azi cateva fursecuri...nu le-am mai glazurat desi aveam in plan, dar nu tiu cum se face ca copiii astia imi ocupa mai tot timpul...mai ales cea mica...

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • o vanilie
  • jumatate praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • 1 ou
  • 4 linguri de iaurt
  • 3 linguri suc de sfecla rosie
  • faina cat cuprinde, cam 350 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Margarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, scortisoara si sucul de sfecla, pt a-i da o tenta rosiatica. Vroiam sa fie si mai rosii, dar mi-a fost teama de gust...poate era mai bine daca luam colorant alimentar.... Se framanta aluatul pana devine elastic si comapct, se infoliaza si se da la rece.

Se scoate pe planseta infainata bine si se intinde o foaie de jumatate de cm, se taie diverse forme si se coc cam 15 minute, la 170-180 grade.

Se pot glazura sau lasa asa simple...eu asa le-am lasat ....din lipsa de timp....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adasev12 1

19.12.2012, 16:34

mihaela, ai dreptate

merisor, ms de cafea, o zi buna

ruxy...micuta mea e o alintata...n-am ce-i face

Mihaela11_jo 1

19.12.2012, 17:24

Delicioase
Sarbatori Fericite

Aurelia 07_07 1

19.12.2012, 23:18

Sunt foarte bune.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao