Fursecuri cu unt

de Lia_ in Prajituri, 20 Noi 2014 | 9607 vizualizari

 

Dupa reteta "Fursecuri Zwic Puslen" a bucatarasei Babi . Multumesc! Fragede si placute, se fac si usor si sunt spornice.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de lamaie
  • 650 gr faina
  • 1 praf de copt
  • UMPLUTURA
  • 400 g gem / crema cu unt
  • GLAZURA
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 albusuri de ou
  • sau doar pudrate cu zahar
Portii: 50
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt:

Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste.

Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie.

Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen. 

Bila de aluat o pui in folie si o tii in frigider pentru 30 de minute. 

Pregatesti o tava mare de aragaz si 4 foi de copt pe masura (se coc repede). ...Sau numai doua, pentru ca nu se lipesc si poti refolosi cate o hartie.

Incalzesti cuptorul la 180 grade.

Daca doresti sa le si glazurezi, amesteca 120 gr zahar praf, 2-3 linguri cu zeama de lamaie si 2 albusuri de ou pe care le mixezi bine si inainte de a baga la cuptor, ungi fursecurile cu acest amestec.

Varianta cea mai simpla este sa le pudrezi cu zahar farin, asa cum am procedat si eu.

Dai aluatul in 4, scoti cate o bucata, o framanti un pic si intinzi din ea o foaie cu sucitorul, cam de 5 mm grosime.

Decupezi ce forme vrei cu decupatorul sau gura unui pahar, dar sa fie cat mai micute ca sa se topeasca in gura.

Le scoti rasfirate pe o tava si le lasi sa se raceasca.

Reci, se lipesc cu orice crema cu unt (ca cea de la Buturuga mea, de exemplu) mai consistenta, sau doar cu gem, magiun ori marmelada.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

In loc de esenta de lamaie, am ras coaja de la 1 lamaie + zeama de la 1/2

2

Puteti prepara pe jumatate cantitatile pt. ca ies multe. Mie multe imi trebuiau, atunci cand le-am gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lia_ 1

21.11.2014, 13:45

MOKUSKA 1

24.11.2014, 16:17

le adoooor

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic