Fursecuri cu untura si smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 7 Noi 2014 | 41767 vizualizari

 

Venea asa un miros de la patiseria de peste drum,cine-o fi pus-o acolo ..ala a fost om nebun.....deci azi mi-a mirosit a fursecuri si cum mai aveam untura,am zis ca poate-mi trece somnul daca fac fursecuri.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 300 g untura
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 80 g smantana grasa 40% grasime
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • zeama de la 1/2 de portocala
  • stafide
  • zahar farin
  • sos de ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu untura si smantana:

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem jumatate din portocala. La final adaugam faina si amestecam bine.

Punem aluatul intr-un posh si formam floricele pe care le ornam cu stafide, fursecurile le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc moderat, cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe platou se pudreaza cu zahar sau se pune sos de ciocoalata deasupra.

TIPS-URI

1

Data viitoare adaug mai mult zahar,imi plac mai dulci...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu untura si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci