Fursecuri cuplate si tavalite

de Cris2711 in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 4649 vizualizari

 

Am cautat pe Google de am obosit sa gasesc cum se numesc in Romania aceste fursecuri.In Germania se numesc Eier kekse.Io inca nu le-am preparat singura doar le am cumparat.Cand le fac am sa postez reteta.Pana atunci va ofer reteta de fursecuri cu frisca si date prin migdale macinate,De provenienta este din Tarile Arabe.Prima data am mancat de la o colega turcoaica si mi-au placut tare mult.In Tarile arabe se fac cu cocos dar eu nu ma prea ma omor dupa el.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fursecuri cu oua (EIERKEKSE)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100-150 g migdale macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cuplate si tavalite:

Se pregatesc toate ingredientele la indemana.

Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.

Intr-un castronel  se toarna un pahar cu lapte.

Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun  intr-un castronel.

De acum trebuie sa deveniti cat mai rapide dar sa nu va pierdeti cu firea:))) Glumesc.

Fursecurile se inmoaie scurt in lapte rece, zic scurt ca se inmoaie repede, de aceea Tempo:)))

Peste fursecurile inmuiate in lapte se pune cate o lingurita de frisca. Se dau prin lapte doar cate unul, altfel nu functioneaza treaba.

Apoi se inmoaie al doilea care se cupleaza cu cel cu frisca.

Apoi asa grupate se dau prin migdale macinate.

Se aseaza frumos intr-o forma unul langa celalalt si cand sunteti gata se dau la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Sunt foarte, foarte bune, pe cuvant de cercetas:)))

TIPS-URI

1

Se pot da si prin nuca de cocos ,asa este si reteta originala

2

sau prin nuca macinata

3

in loc de frisca se poate folosi si o dulceata mai consistenta

4

Cand se inmoaie in lapte se face operatiunea rapid ,se inmoaie repede,de aceea repede cu mana ca la botez si nu cu lingura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cuplate si tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Cris2711 1

04.05.2015, 23:57

Anca multumesc frumos

Aurelia 07_07 1

07.05.2015, 09:29

Ui numa ce de bunatati !

Cris2711 1

23.06.2015, 20:15

Se poate face si cu piscoturi,idee data de o doamna de pe FB!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cafea