Fursecuri Ghoriba

de Anamaria Cook in Dulciuri, 12 Oct 2014 | 5532 vizualizari

 

Pe vremea asta mohorata ce poate fi mai bun decat o ciocolata calda sau o cana cu ceai fierbine alaturi aceste fursecuri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 40 g unt
  • 45 g ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta vanilie
  • zahar praf pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Ghoriba:

Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul topit si esenta de vanilie peste amestecul de oua amestecand pana acesta se incorporeaza. Adaugati faina amestecata cu praful de copt framantand continuu pana ce obtineti un aluat moate.

Cand este gata puneti aluatul la frigider pentru o ora timp in care se va intari si este usor de lucrat. Formati bilute de marimea unei nuci, tavaliti-le prin zaharul pudra apoi aplatizati-le putin si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la 170 C pentru 15-20 de minute sau pana ce sunt inca moi la atingere dar au o crusta usor crocanta cu mici crapaturi.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Ghoriba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

claudiaO 1

13.10.2014, 08:46

bune si frumoase!

Rocsi 1

13.10.2014, 20:52

Foarte bune!

Mihaela11_jo 1

20.10.2014, 01:04

La Multi Ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina