Fursecuri pentru Craciun

de roberta24 in Prajituri, 19 Dec 2009 | 24725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina
  • un pahar de zahar pudra (200g)
  • un ou intreg si un galbenus
  • un pliculet amoniac Dr. Oetker stins in putin otet
  • Arome: coaja de portocala, vanilie, scortisoara
  • faina 1/2 kg
  • dulceata de capsuni sau fructe de
  • crema de ciocolata alba si neagra pt. glazurat
  • creioane pt. ornat de la Dr. oetker
  • zahar pudra
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa preferinta si apoi se adauga faina, framantandu-se aluatul. Se lasa la odihnit 30 de minute la rece, apoi se intind foi cu sucitorul, nu foarte groase si se taie fursecurile cu forme speciale. Se aseaza in tavi presarate cu faina si se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt toate fursecurile, se lasa la racit si se lipesc doua cate doua cu dulceata de fructe sau crema de ciocolata. Se pun la topit in baie de aburi 150 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

TIPS-URI

1

Fursecurile sunt mai bune dupa 1-2 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

ionela2682 1

11.03.2010, 19:35

yamiiii la ce urat este acum afara mai bine venea din nou mos craciun ! si i dadeam fursecuri deastea!

housy 1

26.11.2010, 22:31

creioane colorate de glazurat am!!! inseamna ca ma pot apuca si eu de facut fursecuri d-astea?????? upie iei....chiar nu stiam la ce sa le folosesc le-am luat ca mi s-a parut interesanta ideea

elena1988 1

02.02.2011, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure